Hišni komplet AT112 8200 litrov (z avtomatskim preklopom na navaden vodovod)

Dobavni rok: 1 - 3 tedne


POŠLJITE MI PONUDBO / VEČ INFORMACIJ

3.958,29 €

za do 150 m2 strehe (tlorisno), z avtomatskim preklopom na navaden vodovod


20 let garancije na posodo, 2 leti na črpalno enoto


NA VOLJO TUDI Z MONTAŽO - NIŽJI 9,5% DDV.


RikutecKOMPLET VSEBUJE:
* zbiralnik Rikutec Aqua'terne 112 8200 litrov
(rezervoar povozen do 2,2 t osne obremenitve)
* umirjen dotok
* prelivni sifon z zaščito proti malim živalim
* vstopni jašek
* pohodni pokrov z otroško zaščito
* plavajoči odvzem za sesanje malo pod gladino
* samočistilni sinusni filter s cevjo za daljinsko splakovanje filtra (za strehe do 150 m2 tlorisne površine strehe)
* vključena črpalna enota ACTIVE SWITCH (avtomatsko preklopi na vodo iz navadnega vodovoda ob praznem rezervoarju - brez mešanja omrežij)


VTOK V REZERVOAR JE NA JAŠKU.

Najpogostejša vprašanja NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA O RABI DEŽEVNICE

Izračun velikostiIZRAČUN VELIKOSTI ZBIRALNIKA

Prenos navodilPRENOS: Navodila za vkop

Prenos navodilPRENOS: Navodila črpalne enote ACTIVE SWITCH

Logo Rikutec

Komplet vsebuje:

Vstopni jašek – pokriva vrh rezervoarja v njega se vgradi sinusni filter.

Pokrov – raven pohoden pokrov, ki ne moti izgleda vaše zelenice, preko njega greste enostavno s kosilnico (opcija: povozen pokrov).

Sifon – služi kot preliv vode iz vašega rezervoarja, prav tako pa je zaščita pred vstopom malih živali v rezervoar: miši, podgan, …

Umirjen dotok – se vgradi na dnu rezervoarja; do njega vodi cev z vtoka, oz. filtra; njegova funkcija je umirjen dotok v rezervoar z vretjem vode od spodaj navzgor – da se ne dvignejo usedline.

Plavajoči odvzem – voda v rezervoarju je najčistejša 5 cm pod gladino, tam jo s to pripravo zajemamo. Na vrhu ima fini sesalni filter in nepovratni ventil.

Sinusni filter – filter učinkovito odstranjuje morebitne nečistoče, ki lahko pridejo s strehe: listje, kamenčki, … Filtru je priložena šoba z 10 m cevi - to omogoča daljinsko splakovanje filtra.
Voda odteka navzdol proti umirjenemu dotoku; ca 5% vode pa gre skupaj z umazanijo, listjem, dalje proti cevi za preliv. Za do 150m2 strehe.

Črpalna enota Active Switch - ob pomanjkanju vode v zbiralniku deževnice popolnoma avtomatsko preklopi na pitno vodo, ki doteka v integriran kotliček v skladu z evropsko normo EN 1717. Črpalna enota preklopi preden bi potegnila zrak in tako ob že manšem dotoku deževnice ponovno preklopi nazaj na deževnico.

Rezervoar odlikujejo naslednje prednosti:

*    plitvi rezervoarji
*    iz originalnega HDPE – majhna teža izjemna moč
*    material primeren za živila
*    notranja bela stena omogoča optimalno čisčenje rezervoarja
*    povoznost rezeroarja je 2.2 tone osne obremenitve zaradi originalnega materiala HDPE (povozni pokrov – za doplačilo)
*    20 let garancije na rezervoar
*   okolju prijazen – 100 % se da reciklirati

Prehodnost rezervoarjevPopolna prehodnost in statika

Rezervoar je tovarniško spojen z uporabo posebne tehnike (iz več modulov) ter je popolnoma prehoden. Uporaba več manjših modulov namesto enega velikega daje zbiralnikom Aqua’terne 112 izjemno mehanično stabilnost.

Zakaj izbrati Rikutec zbiralnik za deževnico?

Nemška kvaliteta
Podjetje RIKUTEC je priznano, mednarodno podjetje, ki nudi največji HDPE program rezervoarjev za rabo deževnice v Evropi. Na področju rabe deževnice nudi RIKUTEC konkurenčne, kvalitetne rešitve z volumni rezervoarjev tako za eno – in dvodružinske hiše, kakor tudi za komunalne in industrijske objekte.

Originalen HDPE material
Vsi zbiralniki podjetja RIKUTEC so narejeni iz visoko molekularnega polietilena (HDPE) na podlagi tehnologije pihanja plastike. Zbiralniki iz originalnega materiala zagotavljajo bistveno daljšo življenjsko dobo in obstojnost, kot je to pri reciklirani plastiki, kjer se za ponovno predelavo dodajajo vezni materiali, ki pa lahko z leti popustijo.

Celovite rešitve
Pri zbiralniku RIKUTEC dobite pri vsakem zbiralniku že v osnovi zraven vstopni jašek, pokrov na navoj z otroško zaščito, prelivni sifon z zaščito pred malimi živalmi in umirjeni dotok. Lahko pa izbirate med različnimi kompleti (hišni , vrtni), ki zagotavljajo celovito rešitev za rabo deževnice (dodatno rabite le povezovalne cevi).

Kvalitetno shranjevanje vode
Visok vstopni jašek zagotavlja, da je zbiralnik zakopan ca. 90 cm pod zemljo, kar omogoča, da je temperatura vode v zbiralniku celo leto okrog ca. 6-8° C, zaradi teme v rezervoarju pa se ne morejo razviti alge, prav tako pa v tako hladni vodi ne morejo preživeti mikroorganizmi. Kljub 90cm vstopnemu jašku pa so zbiralniki oblikovani tako, da niso zelo globoki.

Priključki

*    dotok DN 110, Preliv DN 100, 1“ plavajoči odvzem
*    možne so tudi ostale velikosti priključkov – po želji

Kapaciteta zbiralnika (litrov) 8200
Tip rezervoarja Plastični (Polietilen HDPE)
Proizvajalec Rikutec (Nemčija)
Povoznost telesa zbiralnika Avto povozen
Mere D x Š x V (v cm) 357 x 238 x 222 (jašek se lahko krajša za do 30 cm)
Teža (kilogramov) 280
Nalagam ...